Çörəyi mətbəx şkaflarında saxlamaq adətdir, lakin otaq şəraitində havanın rütubəti dəyişə bilər. Nəticədə, bişmiş məhsullar kif göbələklərinə qarşı həssas olur. Məhsulun xarab olması prosesini yavaşlatmaq və ya hətta dayandırmaq mümkündürmü? Foodinfo.az xəbər verir ki, Çörəkçilik Sənayesi Elmi-Tədqiqat İnstitutunun nümayəndələrinin fikrincə, çörəyi quru və qaranlıq yerdə saxlamaq daha yaxşıdır.
Ən yaxşı seçim mətbəxdə (yəni 20-25 ° C temperaturda və havanın rütubəti 70% -dən çox olmayan) dayanacaq standart bir çörək qutusu olacaqdır. Çörək qutusunu pəncərədə və ya sobanın yanında qoymalısınız. Əgər çörək adətən adi polimer qablaşdırmada saxlanılırsa, o zaman onu günəş işığından uzaq saxlamaq lazımdır.