Biz tərəvəz və meyvələrin qabığını soymağa öyrəşmişik. Foodinfo.az Belnovosti.by-yə istinadən xəbər verir ki, bununla belə, təbiətin bəzi hədiyyələrini bütöv halda yemək daha yaxşıdır.

Xiyar qabığında kalium, lif və beta-karotin var. Tərəvəzi qabığı ilə yemək qəbizlik və qan laxtalanmasının qarşısını almağa kömək edəcək. Görmə qabiliyyətiniz də yaxşılaşacaq və sümükləriniz güclənəcək.

Şaftalı xlorogen turşu mənbəyidir. Bu antioksidant qaraciyərdə piylərin yığılmasının və şəkərli diabetin inkişafının qarşısını alır. Şaftalı qabığı ilə yeyirsinizsə, bu faydalı maddədən iki dəfə çox ala bilərsiniz.

Gavalı mədə üçün çox faydalıdır və C vitamini və antioksidantlarla zəngindir. Gavalı qabığı bədəndən ağır metal duzlarını da çıxarır.

Kivi qabığının yeməli olduğunu az adam bilir. Lif və C vitamini mənbəyidir. Tərkibində banandan daha çox kalium var.

Üzüm antioksidant tərkibinə görə bütün meyvələr arasında rekorda sahibdir. Tərkibində təbii antibiotik olan resveratrol də var.