Balıq omeqa-3 yağ turşuları, D vitamini, protein və digər qida maddələri ilə zəngin olduğu üçün sağlam qidalanmanın vacib bir hissəsidir. 

Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssislər həftədə 2-3 dəfə balıq yeməyi tövsiyə edirlər. 

Bu miqdar bədənin omeqa-3 ehtiyacını qarşılamağa və ürək-damar sağlamlığını dəstəkləməyə kömək edir. 

Hər növ balıq fərqli qida dəyərinə malikdir. Somon, skumbriya və sardina kimi yağlı balıqlar omeqa-3 və D vitamini ilə zəngindir və həftəlik rasionda olmalıdır.

Lakin böyük və uzunömürlü balıqların (məsələn, qılıncbalıq) tərkibində civə miqdarı yüksək ola bilər, buna görə bu növ balıqların qəbulunu məhdudlaşdırmaq tövsiyə olunur.