Kərə yağı yemək bişirmək, qızartmaq və sadə sendviçlər hazırlamaq üçün faydalıdır. Foodinfo.az Edimdoma.ru-ya istinadən xəbər verir ki, dietoloq və qastroenteroloq Nuriya Dianova deyib ki, bəzi insanlar kərə yağının zərərləri barədə düşünməli və bunu unutmalıdırlar.
Kərə yağının əsas problemi onun tərkibində çoxlu doymuş yağların, həmçinin trans yağların olmasıdır. İnsan bədəninə girərək, sağlamlığına mənfi təsir göstərməyə başlayırlar.
Dietoloq, amerikalı alimlərə istinadən izah edir ki, doymuş yağları doymamış yağlarla - kərə yağını qoz-fındıq və bitki yağları ilə əvəz etmək ürək xəstəliyi riskini 17% azaldır.
Eyni zamanda, kərə yağı, xüsusilə digər yüksək kalorili qidalarla birlikdə istehlak edildikdə, mədə-bağırsaq traktını artırır. Bu, qaraciyər, öd kisəsi və mədəaltı vəzi xəstəliklərinin kəskinləşməsinə səbəb olur.
Həkim hipertoniya, ateroskleroz, qaraciyər və mədəaltı vəzi xəstəlikləri olan insanlara kərə yağından imtina etməyi təklif edib.