Qırmızı tərəvəzlər antioksidantlarla, vitamin və minerallarla zəngindir, bu da onları sağlamlıq üçün çox faydalı edir.

Foodinfo.az ən faydalı qırmızı tərəvəzlərin bəzilərini təqdim edir:

Pomidor

Likopenlə zəngindir, bu antioksidant ürək sağlamlığını dəstəkləyir və xərçəng riskini azaltmağa kömək edir. Həm də C vitamini və kalium mənbəyidir.

Qırmızı bibər

C vitamini, A vitamini və liflə zəngindir. İmmunitet sistemini gücləndirir, göz sağlamlığını dəstəkləyir və iltihabı azaldır.

Çuğundur

Fol turşusu, dəmir, kalium və liflə boldur. Qan dövranını yaxşılaşdırır, yüksək təzyiqi tənzimləyir və bədənin detoks prosesinə dəstək olur.

Qırmızı soğan

Antioksidantlarla, xüsusilə kversetinlə zəngindir. İltihabı azaldır, ürək sağlamlığını dəstəkləyir və həzm sisteminə faydalıdır.

Turp

C vitamini və fol turşusu ehtiva edir. Həzm sistemini dəstəkləyir, sidik yollarını təmizləyir və immunitet sistemini gücləndirir.

Qırmızı kələm

Tərkibində çoxlu K vitamini, C vitamini və antioksidantlar var. Həmçinin iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir, bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyir və hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır.