Təbii şəkər, normada istehlak edildikdə, ümumiyyətlə ürəyinizə zərər vermir. Bununla belə, əlavə edilmiş şəkər - hətta kiçik miqdarda - problemlər yarada bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, əlavə edilmiş şəkərlərə ağ şəkər, qəhvəyi şəkər, bal və yüksək fruktoza qarğıdalı siropu kimi dadlandırıcılar daxildir. Bu şəkərlərin kalorisi yüksəkdir, lakin qida maddələri azdır.

Şirniyyat yemək qanda xolesterinin sağlamlığına təsir edə bilən yağ növü olan trigliseridlərin səviyyəsini də artırır. Trigliseridlər bədəninizin ehtiyacından daha çox kalori istehlak etdikdə əmələ gəlir. Onlar yağ hüceyrələrində saxlanılır və yeməklər arasında enerji üçün buraxılır