Həkim Yelena Syurakşina fıstıqların fayda və zərərlərindən danışıb. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə rskrf.ru məlumat yayıb.
Fıstıqda təxminən 50% yağ var, lakin onların əksəriyyəti sağlam mono-doymamış və çoxlu doymamış yağlardır. Bu çərəzin zülallarında bütün lazımi amin turşuları var ki, bu da onları asanlıqla həzm edir.
Fıstıq qan damarları və ürək üçün faydalıdır. Qanda xolesterinin səviyyəsini və ürək xəstəliklərinin inkişaf riskini azaltmağa kömək edir. Onun tərkibindəki maqnezium və kalium kardioprotektiv funksiyanı yerinə yetirir.
Fıstıq sinir sisteminə faydalı təsir göstərir, dopamin və serotonin istehsalında iştirak edir. Depressiya və narahatlıq inkişaf riskini azaltmağa kömək edir.