Çörək istehsalında istifadə olunan kəpək son illərdə sağlam pəhriz üçün sağlam qida kimi məşhur olub. Foodinfo.az Hibiny-yə istinadən xəbər verir ki, revmatoloq və nevroloq, akademik Pavel Evdokimenko aşkar edib ki, kəpək təkcə bağırsaqları təmizləmir, həm də orqanizmdəki digər proseslərə də faydalı təsir göstərir.
Bu barədə o, özünün rəsmi saytında yazıb və Primorye İctimai Televiziyası məlumat yayıb.
O, xüsusilə yulaf və buğda kəpəklərini - B vitaminlərinin və böyük miqdarda lifin mənbələrini vurğulayıb.
Lif bağırsaq hərəkətliliyini normallaşdırır, bu da çəki azaltmağa kömək edir. O, həmçinin xolesterin və şəkər səviyyəsini aşağı salır, hipertansif xəstələrdə qan təzyiqini aşağı salır.