50 yaşdan sonra belə qaraciyərin sağlamlığını effektiv şəkildə qoruya bilərsiniz. Foodinfo.az bildirir ki, terapevt və dietoloq Marqarita Koroleva uğurun sirrini açır: pəhrizinizə yumurta və az yağlı balıq əlavə edin.

Yumurta sarısı qaraciyərin fəaliyyətini qorumaq üçün lazım olan kolin, lesitin, yağda həll olunan vitaminlər və minerallarla zəngindir. Yumurtanın tərkibində olan zülal qaraciyər hüceyrələri üçün tikinti materialıdır

Şimal dənizlərinin balıqları və yağsız balıqlar qaraciyərə faydalı təsir göstərən və onun fəaliyyətini saxlamağa kömək edən əla zülal və yağ mənbəyidir.

Qaraciyərinizi qorumaq və qocaldıqca da sağlam saxlamaq üçün pəhrizinizə bu qidaları əlavə edin. Unutmayın ki, düzgün qidalanma ümumi sağlamlığın və orqanların rifahının qorunmasında əsas rol oynayır