Alma toxumlarında amigdalin qlikozidi var. Mədədə bir dəfə bu maddə komponentlərə bölünür, bunların arasında siyanür ailəsindən bir zəhər olan hidrosiyanik turşusu var.
Foodinfo.az xəbər verir ki, diyetoloq Yelena Solomatinanın Moskva 24-ə verdiyi məlumata görə, alma toxumlarının həddindən artıq istehlakı çox təhlükəlidir və hətta ölümcül ola bilər.
“Bir çox insanlar alma toxumlarının tərkibində yod olduğunu və bu elementin bu yolla doldurula biləcəyini eşidəndən sonra, hətta alma olmadan da çox miqdarda yeməyə başlayırlar. Bunu etməməlisiniz, çünki tərkibində hidrosiyan turşusu var - bu zəhərdir. Aydındır ki, az miqdarda, amma nə qədər toxum yediyinizdən asılı olaraq”, - ekspert bildirib.
Həkim əlavə edib ki, az miqdarda alma toxumu təhlükəli nəticələrə səbəb olmayacaq.