Həkim və dietoloq-qastroenteroloq Tatyana Jarovskaya xəbərdarlıq edib ki, avokado çoxlu doymamış yağ turşuları ilə zəngindir, lakin onları kəsildikdən sonra mümkün qədər tez yemək lazımdır, çünki onlar uzun müddət oksigenlə qarşılıqlı əlaqədə ola bilmirlər.
Foodinfo.az xəbə verir ki, o, Sputnik radiosuna açıqlamasında izah edib ki, avokado qalsa, getdikcə qaralacaq, çünki bu məhsul çoxlu doymamış yağ turşuları ilə zəngindir. Oksigenə çıxış olduqda, yəni qoruyucu qabığını çıxardıqda, müəyyən temperatur və ya işıq olduqda oksidləşirlər. Əgər söhbət artıq oksidləşmiş avokadodan gedir, onu istehlak etmək tövsiyə edilmir, çünki oksidləşmiş yağlar xeyirdən çox zərər verəcək.
Bununla belə, məhsul düzgün saxlanılarsa, oksidləşmə prosesini yavaşlatmaq və ya dayandırmaq olar. Kəsdikdən sonra onu qaranlıq yerə və ya vakuum paketinə qoymaq, əvvəlcə üzərinə C vitamini və limon suyu, alma sirkəsi kimi üzvi turşular olan bir şey səpmək məsləhətdir. Bu, yağların oksidləşməsini yavaşlatacaq.
Leyla