B6 vitamini çatışmazlığı yorğunluğa, əsəbiliyə, tez-tez baş ağrılarına və iştahanın azalmasına səbəb ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssislər sağlamlıq üçün bu vacib qida ilə zəngin olan məhsulları sadalayıblar.
Aşağıdakı qidalar bu qidada yüksəkdir:
mal əti, toyuq qaraciyəri;
skumbriya, siyənək;
qırmızı ət və quş əti;
paxlalılar (lobya, mərcimək);
qoz;
günəbaxan toxumu;
inək südü;
pendir;
çovdar və buğda çörəyi.
Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, B6 vitamini istiliyə, nəmə və işığa həssasdır. 100 °C-dən yuxarı temperaturda o, pisləşməyə başlayır. Qidalarda B vitamininin yüksək konsentrasiyasını saxlamaq üçün onları qızartmaqdansa qaynatmaq daha yaxşıdır.