Balqabaq mürəbbəsi hazırlamaq üçün aşağıdakı reseptə əməl etmək lazımdır.

İnqrediyentlə:

- 1 kq balqabaq

 - 500 qram dənəvər şəkər 

- 2 stəkan su 

- 1 limonun suyu

Hazırlanması:

1. Balqabağı soyun, toxumlarını təmizləyin və kub şəklində doğrayın.

2. Doğranmış balqabağı qazana qoyaraq üzərinə şəkər, su və limon suyu əlavə edin. 

3. Qazanı ocağın üstünə qoyub orta istilikdə qaynamağa qoyun. Qaynadıqdan sonra ocağın xodunu azaldın və aşağı istilikdə təxminən 1-1,5 saat bişirin. Balqabağın şəkər suyunu udması üçün vaxtaşırı qarışdırın.

 4. Bişirmə vaxtı bitdikdən sonra mürəbbə qatılaşdıqda və balqabaq yumşaldıqda ocaqdan götürün.

5. İsti halda mürəbbəni steril şüşə bankalara doldurun və bankaları möhkəm bağlayın. 

6. Soyuduqdan sonra bankaları sərin və quru yerdə saxlayın. 

Əlavə məsləhətlər:

 - Balqabağı doğrayarkən istəyə görə istədiyiniz ölçüdə və formada doğraya bilərsiniz.

 - Şəkərin miqdarını artıra və ya azalda bilərsiniz, lakin düzgün nisbət əldə etmək üçün reseptə əməl etməyiniz tövsiyə olunur.

 - Mürəbbə bişirilərkən az odda uzun müddət bişirmək balqabağa şirin konsistensiya verəcək. 

- Bankaları sterilizasiya etməyi unutmayın ki, mürəbbə daha uzun müddət qala bilsin.