Bir ovuc çərəz gündəlik qidalanmaya əlavə edildikdə beynin sağlamlığını dəstəkləməyə və gənc qalmasına kömək edir. Foodinfo.az xəbər verir ki, çərəzlər, xüsusilə qoz, badam, fındıq və kaju omeqa-3 yağ turşuları, E vitamini, antioksidantlar və faydalı yağlarla zəngindir. Bu maddələr beyində iltihabı azaldır, hüceyrələri sərbəst radikalların zərərindən qoruyur və beyin funksiyalarının düzgün işləməsini dəstəkləyir.
E vitamini xüsusilə beyinin yaşlanmasının qarşısını alan güclü bir antioksidantdır. E vitamini hüceyrələri qoruyaraq beynin kognitiv funksiyalarını qorumağa kömək edir. Bu, yaşlandıqca yaddaş və öyrənmə qabiliyyətini qorumağa kömək edən vacib bir təsirdir.
Omeqa-3 yağ turşuları, xüsusən qozda bol miqdarda mövcuddur və beynin strukturunu və hüceyrə əlaqələrini dəstəkləyir. Bu, diqqəti artırmaq, yaddaşı gücləndirmək və stressin mənfi təsirlərini azaltmaq üçün vacibdir.
Bununla yanaşı, çərəzlərdə maqnezium, sink və fol turşusu kimi minerallar da vardır ki, bunlar sinir sisteminin rahatlamasını təmin edir, stres və əhval-ruhiyyə ilə bağlı problemləri yüngülləşdirir.
Maqnezium və sink kimi minerallar beyin hüceyrələrinin sağlamlığı üçün həyati əhəmiyyət daşıyır və neyrotransmitterlərin istehsalına dəstək verir.
Bir ovuc çərəz təkcə beyinə deyil, ümumi sağlamlığa da fayda verir. Çərəzlər ürək-damar sağlamlığını qorumaqla yanaşı, bədənin enerji ehtiyacını qarşılayır və toxluq hissini artırır.