Bəkməzin içinə limon sıxıb içməyin sağlamlığa bir çox müsbət təsirlərinin olduğu məlumdur. Bu təcrübə bir çox faydalar təklif edir, xüsusən də immunitet sistemini gücləndirir. Bəkməzi içinə limon sıxaraq istehlak etdikdə bədəninizin ehtiyac duyduğu C vitamini miqdarını artıraraq xəstəliklərə qarşı müqavimətinizi artıra bilərsiniz.

Foodinfo.az xəbər verir ki, limonun antioksidan xüsusiyyətləri sayəsində bəkməzə əlavə olunduqda bədəninizin yaşlanma ilə mübarizəsinə də kömək edir. Eyni zamanda limon həzm sisteminə müsbət təsir göstərir. 

Limonun turşu xüsusiyyətləri bəkməzdəki təbii şəkərlərlə birləşərək enerji səviyyənizi artıra və gündəlik istifadə etdiyiniz qidaların həzmini dəstəkləyə bilər. Bundan əlavə, limonun iltihab əleyhinə təsiri sayəsində bədəndəki iltihabı azalda bilər və sağlam şəkildə arıqlamağınıza kömək edə bilər.

Lakin hər kəsin orqanizmi fərqli reaksiya verdiyi üçün limonu bəkməzə sıxıb içməzdən əvvəl həkiminizlə məsləhətləşmək vacibdir. Bundan əlavə, limonun turşu xüsusiyyətləri diş minasına zərər verə biləcəyi üçün ağız sağlamlığına diqqət yetirmək və bəkməzə limon əlavə etdikdən sonra ağzınızı su ilə yaxalamaq vacibdir.