Kələm, xüsusilə liflə zəngin olduğu üçün həzm sistemi və ümumi sağlamlıq üçün əhəmiyyətli bir qidadır.
Foodinfo.az xəbər verir ki, lif bağırsaq hərəkətlərini tənzimləyir, qəbizliyin qarşısını alır və bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyir. Həmçinin, uzun müddət toxluq hissi yaradır və arıqlamağa kömək edir.
Bu tərəvəzin tərkibindəki lif toksinlərin orqanizmdən çıxarılmasını təmin edərək bağırsaq florasını qoruyur.
Kələm həm də xolesterini azaltmağa kömək edir, ürək-damar sistemini dəstəkləyir və qan şəkərini tənzimləyir.
Bununla yanaşı, kələm yüksək lif tərkibi ilə bədənin aylıq lif ehtiyacını birdəfəlik ödəməsə də, onu müntəzəm olaraq istehlak etmək gündəlik lif qəbulunu əhəmiyyətli dərəcədə artırır.
Çiy, bişmiş və ya turşu formasında yeyilən kələm sağlamlıq üçün çox faydalıdır və qidalanma rasionunda mütləq yer almalıdır.