Hər bir insan vaxtaşırı yemək yedikdən sonra mədəsində diskomfort hiss edir. Foodinfo.az bildirir ki, tibb mütəxəssisləri deyirlər ki, mədə turşusu axdıqda mədə yanması baş verir. Bu mədə-bağırsaq traktının işini pozan müəyyən qidalar vasitəsilə olur.

Acılı və yağlı qidalar həssas mədə üçün əsl düşmənə çevrilir. Mütəxəssislər aşağıdakı məhsulların istehlakını mümkün qədər məhdudlaşdırmağı tövsiyə edirlər.

Qastroenteroloqlar yeməkləri kiçik hissələrdə qəbul etməyi, hər bir parçanı yaxşıca çeynəməyi məsləhət görürlər.

Fermentasiya edilmiş süd məhsulları, tərəvəzlər, taxıllar, yağsız ətlər mədə-bağırsaq traktının işini normallaşdırmağa kömək edir.