Camembert və Brie pendirlərində kif ştamını əvəz etsəniz nə olar? Alimlərin fikrincə, onların dadı həmişəlik dəyişəcək.

ABŞ-ın Tafts Universitetinin alimləri tərəfindən yeni bir araşdırma aparılıb. Kif ştamını əvəz etsəniz, yuxarıda qeyd olunan pendirlər öz xüsusi dadını itirərək dadsızlaşır. Bəlkə də hər şey tamamilə fərqli olacaq, yəni. gərginliyi əvəz edərkən fərqli, daha "gözlənilməz" nəticə əldə edəcəklər.

Camembert və brie indi Penicillium camemberti ştammı sayəsində istehsal olunur. Hazır məhsulda ağ qabığın meydana gəlməsinə kömək edir və ona kükürdlü bir dad verir. Bu gərginlik istehsal prosesində yeganədir.

Tədqiqat bir səbəbə görə aparılıb. Fransada əvvəllər deyirdilər ki, kif göbələklərinin ştammlarının sayı kəskin şəkildə azalır və onlarsız məşhur, bahalı pendirlər istehsal etmək mümkün deyil. Düzdür, ABŞ-dan olan həmkarlar dedilər ki, ştamm tezliklə yox olmayacaq və bu baş verəndə pendir istehsalçıları başqa növ ştamlara keçəcəklər.