Mürəkkəb yeməklər hazırlamaq üçün vaxtınız və ya istəyiniz yoxdursa, lakin yaxınlarınızı təəccübləndirmək istəyirsinizsə, onları karides və yaşıl soğan ilə dadlı omlet dadmağa dəvət etməlisiniz.

Tez-tez olur ki, qandakı duyğuların və endorfinlərin təsiri altında bir insan özü və yaxınları üçün bir növ kulinariya şah əsəri hazırlamağa qərar verir. Bunun üçün soyuducuda və ya mətbəxdə kifayət qədər məhsul varsa və sizin də müvafiq bacarıqlarınız varsa yaxşıdır. Bəs yoxsa?

Bu vəziyyətdə, əziz insanlar üçün karides ilə dadlı, lakin qeyri-adi bir omlet hazırlamağa dəyər. Ən yaxşı yemək resepti aşpaz İlya Lazerson tərəfindən hazırlanmışdır. Böyük maliyyə xərcləri və ya vaxt tələb etmir. Hazırlığın mürəkkəbliyi elədir ki, hətta məktəbli də valideynlərini sevindirə bilər.

Tərkibi:

yumurta - 4 əd.

karides - 100 q

süd - 200 ml

bir çimdik yaşıl soğan

bitki yağı

duz – zövqə görə

qara bibər - zövqə görə.

Bişirmə üsulu:

Yumurtaları sabun və axan su ilə yuyun ki, qabı hazırlayarkən onlara çirk və təhlükəli mikroblar daxil olmasın. Karidesləri əvvəlcədən əridin.

Bir qabda yumurtaları süd, duz və istiotla çalın. Karidesin qabığını soyun (dondurucuda dondurub sonra balıq şorbası hazırlayarkən istifadə edə bilərsiniz) və qaynar suda 3-4 dəqiqə qaynadın.

Yaşıl soğanı xırda doğrayın.

Yumurta qarışığını yaxşı qızdırılan tavaya tökün. Əvvəlcə üzərinə bir az bitki yağı tökməyi unutmayın.

Omleti aşağı istilikdə qızardın. Bişirmədən bir dəqiqə əvvəl krevetləri üstünə qoyun və soğanla səpin. Bir qapaq ilə örtün və omletin üst hissəsini buraxın.

Süfrəyə verərkən omleti yaşıl soğan, rəndələnmiş pendir, göyərti və ya paprika ilə səpə bilərsiniz.

Nuş olsun!