Balqabaq toxumlarının faydalı xüsusiyyətləri çoxdur. Foodinfo.az bildirir ki, yüksək xlorofil tərkibinə görə yaşılımtıl rəngə malikdirlər.

Birincisi, bu, qida anbarıdır - 100 q-da 30 q protein var, ondan bədənimiz 12 əsas amin turşusu alır. Toxumlarda həmçinin bir çox vitamin var - A, K, E, B qrupu, askorbin turşusu. Bundan əlavə, onların tərkibində çoxlu müxtəlif minerallar var: manqan, mis, fosfor, maqnezium, dəmir, sink, kalium, selen, kalsium.

Balqabaq toxumlarında başqa bir maraqlı maddə var - curcurbin. Bu birləşmə antiparazitar təsirə malikdir: qurdları iflic edir və onları dərmanlara daha həssas edir. Beləliklə, onlar profilaktik tədbir kimi və parazitar infeksiyaların müalicəsinə əlavə olaraq istifadə edilə bilər.