Xüsusilə süfrəmizdən əskik olmayan kartof yenidən qızdırıldıqda sağlamlığımıza zərər verə biləcək bir qidadır. Çünki kartof yenidən qızdırıldıqda onun tərkibindəki nişasta dəyişir və kimyəvi reaksiyalara səbəb olur. Bu kimyəvi reaksiyalar nəticəsində kartofun qida dəyəri azalır və hətta zəhərli maddələr əmələ gəlir. Bu da bədənimizə zərər verərək sağlamlığımıza mənfi təsir göstərir. Buna görə də, kartofu təkrar-təkrar qızdıraraq istehlak etməkdən çəkinmək lazımdır.
Sağlam qidalanma vərdişlərini mənimsəməklə və onları düzgün saxlamaqla qidaların qida dəyərini qoruyub sağlaya bilərik. Kartof kimi qidaları yenidən qızdırmaq əvəzinə təzə və sağlam alternativləri seçmək həyat keyfiyyətimizi yaxşılaşdıra və sağlamlığımızı qoruya bilər.
Unutmayaq ki, sağlam qidalanma vərdişləri həyat keyfiyyətimizi artıracaq və sağlamlıq problemləri ilə qarşılaşma riskimizi azaldacaq. Qidaları diqqətlə istehlak edərək sağlam həyat sürmək hamımızın haqqıdır.