Diyetoloq Alena Kogotkova, arıqlayan və sağlam pəhriz prinsiplərinə əməl edənlərə dadlandırıcı alluloza tövsiyə edib. Bu əlavə bədəndəki şəkər səviyyəsinə təsir etmir, buna görə də diabet xəstələri üçün uyğundur. Bundan əlavə, yağ kütləsinin azalmasına da təsir göstərə bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə UlanMedia xəbər agentliyi məlumat yayıb.
Allulozun tərkibində cəmi 0,2 kal/q var. və hazırda "ən təhlükəsiz" saxzamdır. Təbii olaraq əncir, kişmiş və ağcaqayın siropunda olur, yəni məhsul tamamilə təbiidir.
Başqa bir böyük artı, allulozun kariyes və sərt diş toxumalarının eroziya riskini artırmamasıdır.
Allüloza həm də dondurma temperaturunu aşağı salır (dondurma hazırlamaq üçün yaxşıdır), eritrit kimi “sərin” dadsız, yaxşı həll olunur (bişirilmiş məhsullarda qumun dişlərə təsiri yoxdur). , alluloza çayda fərqli davranır, bu içkidə siz çətin ki, onun şirinliyini hiss edəsiniz, burada digər tatlandırıcılar daha uyğundur.
Yeganə mənfi cəhət yüksək qiymət və bu məhsulla bağlı araşdırmaların olmamasıdır.