Amerikalı tədqiqatçı və National Geographic-in əməkdaşı Den Buettner hesab edir ki, uzunömürlülüyün açarı gündəlik olaraq tərəvəzli şorba yeməkdir.
Foodinfo.az xəbər verir ki, bu şorba bir çox vitamin və mineralların güclü mənbəyi hesab olunur. Onun bütün komponentləri təkcə dadlı deyil, həm də bədənimiz üçün çox faydalıdır. Tərəvəz tərkibi sayəsində şorba bütün bədən sistemlərinin düzgün işləməsi üçün zəruri olan bitki mənşəli protein və liflə zəngindir.
Tərəvəz şorbası ucuz maddələrdən hazırlanır. Adətən yeyilməyən tərəvəz hissələrini şorbaya əlavə etmək olar. Bu, məsələn, yeməyin dadını artıran kartof qabığı ola bilər.
Şorbaya kərə yağı və ya zeytun yağı əlavə edə bilərsiniz ki, bu da yeməyi xoş ətirli edəcək. Şorbaya daha çox protein əlavə etmək üçün toyuq və ya hinduşka əti qarışdıra bilərsiniz.