Diyetoloq Antonina Starodubova deyir ki, yağ və şəkəri azaldılmış pancake adi olanlardan çox daha sağlamdır.

Belə ki, mütəxəssis pancake xəmirini hazırlamaq üçün az yağlı süd və ya fermentləşdirilmiş süd məhsullarından istifadə etməyi tövsiyə edir. Bundan əlavə, yumurta sarısı və kərə yağının miqdarını azaldın və yüksək keyfiyyətli unun ən azı bir hissəsini tam taxıl unu ilə əvəz edin. Bu, pancakeləri lif, vitamin və minerallarla zənginləşdirəcəkdir.

Bundan əlavə, həkim ədviyyatlı pancake hazırlamağı məsləhət görür - xəmirə incə doğranmış və ya qızardılmış tərəvəz və meyvələr əlavə edin: yerkökü, ispanaq, çuğundur, yaşıl soğan və ya alma. Başqa bir seçim dondurulmuş giləmeyvə püresi istifadə etməkdir: zoğal, qaragilə, lingonberries, dəniz iti və albalı.

“Az yağlı kəsmik dolma pancake üçün yaxşı doldurmadır. Həm də bişmiş kələm və ya digər tərəvəzlər. Ət doldurulması üçün ət və quş ətinin pəhriz növlərini seçmək daha yaxşıdır. Dovşan, toyuq və ya hinduşka edəcək”, - deyə həkim əlavə edib.

Bundan əlavə, pancake hazırlamaq üsulu böyük rol oynayır. Onları qızartmaq olmaz, sadəcə onları bişirmək lazımdır, tava və ya elektrik pancake istehsalçısını minimum miqdarda yağla yağlamaq lazımdır. Doldurmağı qızartmaq da tövsiyə edilmir.