Dietoloq Yelena Solomatina yaşıl soğanın orqanizm üçün faydalarından danışıb.

“Soğanların tərkibində həzmi stimullaşdıran qıcıqlandırıcı üzvi turşular var. Bundan əlavə, əvvəllər dişlərinizi əla vəziyyətdə saxlamaq üçün həmişə bu göyərtilərdən daha çox yemək tövsiyə olunurdu. Soğanın bakterisid xüsusiyyətləri lövhənin yaranmasının qarşısını alır”, - ekspert “Veçernyaya Moskva” nəşrinə müsahibəsində bildirib.

Mütəxəssisin sözlərinə görə, soğanın tərkibində böyük miqdarda lif və kollagen var ki, bu da yaşlı insanlar üçün vacibdir.

Onun çatışmazlığı ilə oynaqların sərtliyi, əzələ sərtliyi, qırışlar, zəif diş ətləri və göz almasında dəyişikliklər meydana çıxır.

Soğanların tərkibində koronavirus infeksiyasının müalicəsində istifadə edilən quercetin də var.

O, qan damarlarını, xüsusilə kapilyarları, bronxopulmoner sistemi gücləndirir və hüceyrələri məhv olmaqdan qoruyur və iltihab əleyhinə təsir göstərir.

Leyla