Bu yaxınlarda aparılan araşdırma insan sağlamlığı üçün ən faydalı balıq növünün qızılbalıq olduğunu ortaya çıxarıb. Ətraflı təhlillər nəticəsində qızılbalığın yüksək omeqa-3 yağ turşusu tərkibi ilə ürək sağlamlığına müsbət təsir etdiyi və beyin funksiyalarını dəstəklədiyi müəyyən edilmişdir. Somonun tərkibində olan omeqa-3 yağ turşuları, zülal, B12 vitamini və digər qida dəyərləri sayəsində ürək sağlamlığını qorumağa kömək edir, beyin funksiyalarını dəstəkləyir, immunitet sistemini gücləndirir və iltihab əleyhinə təsir göstərir. Bundan əlavə, qızılbalıq dəri sağlamlığını dəstəkləyən və qocalmanı gecikdirən antioksidanlarla zəngindir.

Foodinfo.az qızılbalığın faydalarını təqdim edir:

1. Ürək sağlamlığına töhfə: Qızılbalıq ürək sağlamlığını qorumağa kömək edən omeqa-3 yağ turşuları ilə çox zəngindir. Müntəzəm olaraq istehlak edildikdə ürək ritmi tənzimlənir, qan təzyiqi və infarkt riski azalır. 

2. Beyin funksiyalarını dəstəkləyir: Omeqa-3 yağ turşuları beyin funksiyalarını dəstəkləyir və idrak qabiliyyətlərini artırır. Buna görə də, qızılbalığın müntəzəm istifadəsi beyin sağlamlığına müsbət təsir göstərir.

3. Yaxşı bir protein mənbəyidir: Bu ballq yüksək keyfiyyətli proteinlə zəngindir. Protein əzələlərin inkişafına və bərpasına kömək edir və bədən toxumalarının yenilənməsini dəstəkləyir. 

4. İltihabı azaldır: Somonda olan omeqa-3 yağ turşuları bədəndəki iltihabı azaltmağa kömək edir. Bu yolla oynaq ağrıları və revmatik xəstəliklərin əlamətləri aradan qaldırılır. 

5. Dəri sağlamlığını dəstəkləyir: Qızılbalıqda dəri sağlamlığını dəstəkləyən omeqa-3 yağ turşuları var. Bu yağ turşuları dərinin nəm balansını qoruyur və sızanaqların yaranmasının qarşısını alır.