Bəzi məhsullarda qalıq antibiotiklər olduğu doğrudur və çoxları buna inanır. Lakin dərmanların kənd təsərrüfatında istifadəsi həqiqətən var, amma onlardan qorxmağın mənası yoxdur.
Foodinfo.az bildirir ki, əgər qida məhsulunun tərkibində antibiotik varsa, insan orqanizmi əziyyət çəkə bilər və dərmanlar öz təsirini göstərməyə bilər.
Antibiotiklər əsasən heyvanları müalicə etmək üçün istifadə olunur. Nəzəri olaraq, dərman izləri ət, kəsmik, süd və digər məhsullarda ola bilər. Lakin, diyetoloq və qida hüquqşünası Kseniya Yakovenko qeyd edir ki, dərmanlarla "doldurulmuş" ət almaq riski çox azdır.
Antibiotiklərin istifadəsi ciddi şəkildə tənzimlənir və tənzimləyici orqanlar hər şeyi nəzarət altına alır. Dərmanlar nadir hallarda ət və ya süddə qalır, amma bu, istehsal prosesindəki pozulmalar və ya heyvanların və quşların bədəninin fərdi xüsusiyyətlərinə görə mümkündür.