Quru ərik inanılmaz dərəcədə dadlı və qiymətli qidadır. Alimlər müəyyən ediblər ki, ərik qurusunun tərkibində C, A, E, B qrupu vitaminləri, həmçinin kalium, kalsium, karotin, fosfor, dəmir var.

Bütün bunlar məhsulu insult, infarkt, onkoloji, ateroskleroz, qastrit, hepatit, onikibarmaq bağırsaq xorası və digər xəstəliklərin qarşısının alınması üçün ideal vasitəyə çevirir.

Quru əriklərin yalnız bir çatışmazlığı var - onun kalorisi çox yüksəkdir (100 qr üçün 270 kkal). Buna baxmayaraq, müntəzəm olaraq quru ərik yeməyə dəyər. Aclığı tez aradan qaldırır. Buna görə də, yalnız 50 qram quru ərik tam bir nahar və ya şam yeməyinin olmamasından xilas olmağa kömək edəcəkdir.

Oftalmoloq Gennadi Bondarenkonun sözlərinə görə, bu növ quru meyvələr görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırmaq üçün də çox faydalıdır.

Mütəxəssisin fikrincə, aydın müalicəvi effekt əldə etmək üçün hər gün 30-40 qram ərik qurusu yemək kifayətdir.

Leyla