Tibb elmləri doktoru, dietoloq Mixail Ginzburq deyib ki, kərə yağını ölçülü yemək sağlamlıq üçün faydalıdır.

Foodinfo.az xəbər  verir ki, mütəxəssis Sputnik Radiosuna müsahibəsində bildirib ki, yağda yağda həll olunan bütün vitaminlər (A, D, E, K. - RT), yağ turşularının tam balanslaşdırılmış tərkibi var.

Ginzburq məhsul istehlakının gündəlik dozasını, yəni təxminən 15-20 q-dan çox olmamağı tövsiyə edib.Onun sözlərinə görə, alimlər müəyyən ediblər ki, bu miqdarda kərə yağı infarkt və insult ehtimalını azaltmağa kömək edir.

Dietoloq belə qənaətə gəlib ki, öd kisəsi və öd yollarının patologiyaları, həmçinin kəskin mərhələdə qastrit olan insanlar məhsulu istehlak etməkdən çəkinməlidirlər.

Leyla