Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, sardina, qızılbalıq və skumbriya kimi yağlı balıq yemək karlığın inkişaf riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır. Alimlərin fikrincə, Omeqa-3-ün adekvat səviyyəsi yaşla bağlı qulaq infeksiyalarının və eşitmə problemlərinin qarşısını alır.
Tədqiqatda təxminən 100 min insanın məlumatları təhlil edilib. Alimlər eşitmə göstəricilərini və omeqa-3 yağ turşularının səviyyələrini müqayisə ediblər. Nəticə qandakı bu maddənin miqdarı ilə qulağın sağlamlığı arasında birbaşa əlaqəni ortaya qoydu. Alimlərin fikrincə, o, daxili qulaq hüceyrələrinin sağlamlığını qoruya və yüksək səslərə, kimyəvi maddələrə və ya infeksiyalara qarşı iltihablı reaksiyaları yüngülləşdirə bilər.
Tədqiqatçılar həmçinin xəbərdarlıq edirlər ki, bədənimiz məhdud miqdarda Omeqa-3 istehsal edir, ona görə də bu maddəni qidadan, xüsusən də balıq və dəniz məhsullarından almaq çox vacibdir. Eyni zamanda, onun istehlakı yalnız yaşla artmalıdır.