Stress zamanı bir çox insanlar sağlam olmayan qidaları yeməyə başlayırlar. Lakin əksinə, stressə qarşı duran və orqanizmə zərər vermədən əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdıran məhsullar var.

Foodinfo.az xəbr verir ki, şirniyyatlar yalnız qısa müddət ərzində qanda şəkərin səviyyəsini artırır və insulinin sərbəst buraxılmasına kömək edir, lakin bir neçə saatdan sonra insan yenidən narahatlıq və apatiya hiss edəcək.

Tərkibində triptofan amin turşusu olan qidalar stressin öhdəsindən gəlməyə kömək edəcək. Triptofanın unikal qabiliyyəti ondan ibarətdir ki, o, orqanizmdə melatonin və serotonin istehsal edən elementə çevrilə bilər.

Bundan əlavə, qlükoza stresslə mübarizədə kömək edir, bu da triptofanın serotonin istehsal etmək üçün beyinə daha sürətli çatmasına kömək edir. Qlükozanın faydalı mənbələri sitrus meyvələri (limon, portağal, qreypfrut) kimi giləmeyvə və meyvələrdir.