Balqabaq orqanizm üçün vacib olan vitamin və mineralların anbarıdır. Pediatr Anastasiya Lyutova hər gün bir tərəvəz yeməyin mümkün olub-olmadığını və onu həddindən artıq istehlak etsəniz nə baş verə biləcəyini söyləyib.
Balqabağın tərkibində A, B, C, E qrup vitaminləri, kalium, maqnezium, kalsium, dəmir var və həmçinin yaxşı lif, antioksidantlar və bitki mənşəli protein mənbəyidir. Balqabağı istehlak edərkən, sidikqovucu və laksatif təsir göstərə biləcəyi üçün ölçülü şəkildə bilmək vacibdir.
Anastasiya Lyutova görə, böyüklər üçün optimal gündəlik balqabağın istehlakı 200-300 qr, uşaqlar üçün gündə 100 q-dan çox olmayan və həftədə üç dəfədən çox olmamaq məsləhətdir.