Ekspertlər qırmızı balıqların ən sağlam olduğu qəbul edir. Lakin siyənək balığının faydaları az deyil.
Foodinfo.az xəbər verir ki, bu balıq omeqa-3 yağ turşularının, antioksidantların, zülalların və vitaminlərin əla mənbəyidir. Bütün insanların yeməsi etməsi tövsiyə olunur, lakin yüksək duz tərkibinə görə ehtiyat edilməlidir.
Məsələn, böyrək xəstəliyi olanlar gündə təxminən 2-3 ədəd siyənək yeyə bilərlər. Eyni norma yüksək təzyiqdən əziyyət çəkən insanlar üçün də keçərlidir.
Mütəxəssislər qeyd etdilər ki, konservləşdirilmiş siyənək daha sağlamdır, çünki o, bütün qida komponentlərini özündə saxlayır. Bu balığı kartof və ya çörəklə yemək məsləhətdir.
Dondurulmuş siyənək də kifayət qədər az miqdarda qida ehtiva edir. Mütəxəssislər belə balıqları bişmiş, qaynadılmış, və ya qızardılmış yeməyi tövsiyə edir.