Qastroenteroloq Yekaterina Kaşuh kakaonun qan təzyiqini normallaşdırmağa kömək etdiyini, ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini azaltdığını, beynin yaxşı qan tədarükünü təşviq etdiyini və buna görə də onun fəaliyyətini artırdığını bildirib.

Foodinfo.az xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, tərkibində triptofan (sevinc hormonu olan serotonin istehsalı üçün material) olduğu üçün içki əhvalınızı yüksəltməyə kömək edir.

Kaşuh əlavə etdi ki, təbii kakao tozu daha faydalıdır, onun hazırlanması üçün içkini bir neçə dəqiqə qaynatmaq lazımdır.

“Daha faydalı maddələri özündə saxlayır, insan şəkərin və südün miqdarını tənzimləyə bilir ki, bu da təkcə dadı deyil, həm də kalori miqdarını müəyyən edir. Hazır kakaolu içkilərin tərkibində çox vaxt böyük miqdarda şəkər, həmçinin qida əlavələri olur ki, bunlar ümumiyyətlə zərərsizdir, lakin bəzi hallarda allergiyaya səbəb ola bilər”, - ekspert qeyd edib.