Kərəviz sümükləri gücləndirir və oynaq xəstəliklərinin qarşısını alır.
Foodinfo.az kərəvizin faydalı xüsusiyyətlərini təqdim edir:
1. Kərəviz mədə-bağırsaq traktının fəaliyyətini yaxşılaşdırır.
Üzvi turşuların tərkibinə görə mədə şirəsinin istehsalını stimullaşdırır. Mədə hüceyrələrini zədələnmədən qoruyur. Böyük miqdarda həll olunan və həll olunmayan lif sayəsində öd axını yaxşılaşdırır və bağırsağın detoksifikasiyasını stimullaşdırır.
2. Diabet və piylənmənin qarşısını alır
Bioloji aktiv maddələrin kərəvizin birgə təsiri sayəsində həm hüceyrələrin insulinə həssaslığını, həm də qandakı konsentrasiyasını artırır, bununla da qlükozanın hüceyrə membranı vasitəsilə daşınmasını və toxumalar tərəfindən istifadəsini artırır, həmçinin qaraciyərdə qlükozanın qlikogenə çevrilməsinə kömək edir.
3. Ürək-damar sistemini qoruyur
Bitkinin tərkibindəki birləşmələr qan təzyiqini, qanda “pis” xolesterinin səviyyəsini azaldır və ürək-damar sağlamlığını dəstəkləyən fermentlərin istehsalını gücləndirir.
4. Sümükləri gücləndirir və oynaq xəstəliklərinin qarşısını alır
Kərəvizin sidikqovucu təsiri sidik turşusu kristallarının çıxarılmasına kömək edir və iltihablı oynaq xəstəliklərinin gedişatına faydalı təsir göstərir. Bitkidə olan K vitamini kalsiumun udulmasına kömək edir və sümük toxumasını gücləndirir.