Foodinfo.az dadlı və asan başa gələn desert resepti təqdim edir:
kəsmik - 120 q;
kefir - 200 ml;
yumurta - 2-3 ədəd;
un - 2 stəkan;
şəkər - 5 osh qaşığı. l.;
toz şəkər;
bitki yağı.
Xəmirin mümkün qədər yumşaq olması üçün unu iki dəfə ələkdən keçirin.
Eyni zamanda, kefirin otaq temperaturuna qədər isinməsi üçün əvvəlcədən soyuducudan almaq məsləhətdir.
Kefiri dərin bir qaba tökün və kəsmik əlavə edin. Baloncuklar görünənə qədər iş parçasını hamarlanana qədər döyün.Yumurta və şəkər blenderdə çalınır, sonra kefir və kəsmiklə qarışdırılır. Sonra unun bir hissəsini əlavə edin və xəmiri yoğurun. Bunun üçün yalnız silikon spatuladan istifadə etmək tövsiyə olunur.
Xəmir çox qalın olmamalıdır. Desert adətən qızardılır, lakin qalın dibli qazandan istifadə etmək olar. Yağ qablara tökülür və qızdırılır.
İsti yağa qoyulan xəmirdən toplar əmələ gəlir. 2-5 dəqiqə qabıq qızılı olana qədər qızardın.
Artıq yağları udmaq üçün kağız dəsmal üzərinə qoyulur. Süfrəyə verməzdən əvvəl üzərinə şəkər tozu səpilir.
Leyla