Rusiya Dövlət Təhsil Universitetinin fiziologiya, insan ekologiyası və biotibbi biliklər kafedrasının dosenti Aleksandr Sozıkin konfet, karamel və digər şirniyyat növlərinin yararlılıq tarixlərindən danışıb.
Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssis Life.ru-ya müsahibəsində bildirib ki, qoruyucu qablaşdırmada konfet karamel ən uzun müddət saxlanılır - altı aydan bir ilə qədər.
Mütəxəssisin qeyd etdiyi kimi, qoz-şokolad içlikli və şirəli karamel konfetləri dörd aydan çox olmayaraq saxlanıla bilər.
Qlazurla örtülmüş yumşaq və ya yarı bərk karamel bir ay yarım, yağlı şirniyyatla şirniyyatlar isə cəmi bir ay saxlayır.
O, həmçinin boyalardan, şəkərlərdən və ləzzətlərdən sərxoş olmamaq üçün şirniyyatları çox yeməməyi tövsiyə edib.
Fərid