Çörəyi çörək qabında və ya xüsusilə plastik torbada saxlamaq olmaz. Bu məqsədlər üçün daha uyğun yer soyuducudur.

Birincisi, daha uzun müddət saxlanılır, ikincisi, glisemik indeksi iki dəfə azalır.

Çörəyin tərkibində nişasta var və soyuducuda saxlansa davamlı olur. Onu qida kimi qəbul etdikdən sonra insanın qanında qlükoza səviyyəsi daha az yüksəlir və yağ əlavə funt kimi yığılmır.

Bundan əlavə, soyudulmuş çörək daha uzun müddət həzm edir və bağırsaq mikrobiotasını daha effektiv şəkildə qidalandırır.

Çörək bədənimiz üçün əsas enerji mənbəyi kimi xidmət edən mühüm karbohidrat mənbəyidir. Sinir sisteminin normal fəaliyyəti və maddələr mübadiləsi üçün zəruri olan B vitaminləri ilə də zəngindir. Bundan əlavə, çörəkdə dəmir, maqnezium və selenium kimi vacib minerallar var.

Çörək həm də bağırsaq sağlamlığını qorumağa kömək edən və diabet və ürək-damar xəstəlikləri kimi bəzi xəstəliklərin inkişaf riskini azaldan yaxşı bir lif mənbəyidir.

Üstəlik, çörəyin tərkibində bədənimizin hüceyrələri üçün tikinti materialı olan zülallar var. Zülallar immunitet sistemini qorumaq və toxuma bərpa etmək üçün də vacibdir.

Ancaq qeyd etmək lazımdır ki, çörəyin sağlamlıq üçün faydaları çörəyin növündən asılıdır. Məsələn, çovdar çörəyi ağ çörəkdən daha çox qida ehtiva edir. Buna görə də, maksimum sağlamlıq faydası əldə etmək üçün düzgün çörək növünü seçmək vacibdir.

Fərid