Qastroenteroloq Svetlana Ermakova sağlamlığı yaxşılaşdırmağa kömək edən antioksidanları ehtiva edən məhsulları sadalayıb.
Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert Gazeta.Ru-ya müsahibəsində bildirib ki, qırmızı üzüm, giləmeyvə, qoz-fındıq və şokolad resveratrolla zəngindir. O, iltihabı azaltmağa kömək edir, ürək-damar sistemini qoruyur və koqnitiv funksiyanı yaxşılaşdırır.
Terapevtin sözlərinə görə, bənövşəyi, mavi və qırmızı qidalardan olan antosiyaninlər - qaragilə, moruq, qara qarağat və gilas eyni xüsusiyyətlərə malikdir.
"Qocaldıqda görmə qabiliyyətini qorumaq və kataraktadan qaçmaq da vacibdir: buna yaşıl yarpaqlı tərəvəzlərdən (ispanaq), kartofdan və qarğıdalıda olan lutein və zeaksantin antioksidanları kömək edir" deyə qastroenteroloq əlavə edib.
Leyla