Qırmızı gavalı antioksidan xüsusiyyətləri sayəsində orqanizmi təmizləyir və immunitet sistemini gücləndirir. O, həmçinin həzm sistemini tənzimləyir, şişkinliyi azaldır və həzmi asanlaşdırır.
Foodinfo.az xəbər verir ki, qış aylarında təzə meyvə tapmaq çətinləşdiyi üçün gavalı suyu kimi evdə hazırlanan içkilər bu dövrdə daha da qiymətli olur.
Qırmızı gavalı suyu hazırlamaq olduqca sadədir.
Lazım olan maddələr: qırmızı gavalı, su və şəkər.
Əvvəlcə qırmızı gavalıları yaxşıca yuyun və toxumlarını çıxarın. Sonra gavalıları bir qazana qoyun və 2-3 barmaq örtəcək qədər su əlavə edin. Zəif odda gavalı yumşalana qədər bişirin. Bişirdikdən sonra qazandan çıxarıb qarışdırın. Qarışdırılmış gavalıları süzgəcdən və ya keçirərək suyunu süzün. Süzülmüş suyu qazana qaytarın, istədiyiniz kimi şəkər əlavə edərək yenidən qaynadın. Şəkər əriyəndə ocağı söndürün və soyumağa qoyun.
Qış aylarında bu sağlam içkidən həzz ala bilərsiniz. Bundan əlavə, gavalı suyunun uzun müddət təzə qalması üçün şüşə qablarda saxlaya bilərsiniz. İl boyu qırmızı gavalı suyunun faydalarından yararlanmaq üçün bu reseptə müntəzəm olaraq əməl edə bilərsiniz.