Şabalıd yemək yalnız dadlı qəlyanaltı deyil, həm də bir çox sağlamlıq faydaları təmin edir. Tərkibindəki yüksək lif sayəsində həzm sistemini dəstəkləməklə yanaşı, vitamin və minerallarla da zəngindir. Bundan əlavə, şabalıdın qan təzyiqini tənzimlədiyi, ürək sağlamlığını qoruduğu və xərçəngə qarşı qoruyucu təsiri olduğu bilinir. Buna görə də şabalıddan tez-tez istifadə etmək tövsiyə olunur.
Ancaq şabalıd bişirmək hər kəs üçün asan olmaya bilər və insanların çoxunun bilmədiyi bir bişirmə texnikası var.
Bəs şabalıd necə hazırlanır?
Şabalıdları yaxşıca yuyub qurulamadan üzində uzununa cızıqlar edin və tavaya qoyub qapağını örtün. Az xodda təxminən 10 dəqiqə bişirin. Sonra şabalıdları tərs çevirib tavaya dörddə bir çay stəkanından bir az az su töküb qapağı yenidən bağlayın. Şabalıdları 4 və ya 5 dəqiqə də bişdikdən sonra yoxlayın. Əgər bişibsə, ocaqdan götürüb süfrəyə verə bilərsiniz. Əgər hələ də bişməyibsə, qapağı bağlayın və eyni şəkildə bişirməyə davam edin. Şabalıd adətən təxminən 15-20 dəqiqə hazır ol
ur.