Endokrinologiya üzrə mütəxəssis doktor Zuhra Pavlova qəhvənin həddindən artıq istehlakının təhlükələrini vurğulayır. Qəhvədə olan tanin orqanizmin kalsiumun udulmasına mane ola bilər ki, bu da sümüklərin və dişlərin zəifləməsinə səbəb ola bilər.

Xroniki qəhvə istehlakı kalsium çatışmazlığına səbəb ola bilər, paratiroid bezlərini aktivləşdirir və kalsiumun sümükləri tərk etməsinə səbəb olur, onları kövrək edir.

Həkim sümükləri və dişləri sağlam saxlamaq üçün qəhvə qəbulunu məhdudlaşdırmağı tövsiyə edir. Gündə bir və ya iki stəkan qəhvə sağlamlığınıza zərər verməyəcək, lakin çoxu arzuolunmaz nəticələrə səbəb ola bilər.

Sağlamlığınıza mənfi təsir göstərməmək üçün ayıq olun və qəhvə istehlakınıza nəzarət edin.