Səhər yeməyində soğan yemək mümkündür və bəzi hallarda çox faydalıdır. Soğan qida dəyəri və sağlamlıq üçün əhəmiyyətli xüsusiyyətləri ilə tanınır.
Foodinfo.az xəbər verir ki, soğan, xüsusilə çiy formada yeyildikdə mədədə turşuluğu artıra bilər. Bu, mədə problemi olan insanlar üçün narahatlıq yarada bilər. Lakin bişmiş və ya qızardılmış soğan bu təsiri azaldır.
Soğan antioksidantlarla, C vitamini və digər qida maddələri ilə zəngindir. Bu, immuniteti gücləndirir və bədəni zərərli maddələrdən qoruyur.
Bu tərəvəz təbii şəkildə qan şəkərini tənzimləməyə kömək edir. Bu, diabet xəstələri üçün faydalıdır.
Soğan səhər yeməyində enerji artırıcı qida kimi faydalı ola bilər, çünki o, metabolizmanı sürətləndirir və bədəni aktiv saxlamağa kömək edir.
Soğanı səhər yeməyinə əlavə etmək istəyirsinizsə, onu yumurta ilə qızardaraq və ya salata əlavə edərək istifadə edə bilərsiniz. Mədəsi həssas olanlar isə yarıbişmiş formada yeysələr, daha yaxşı olar.