Qazlı içkilər, çox vaxt təhlükəsizlik narahatlıqları və toksiklik riski yarada biləcək bir sıra maddələr ehtiva edir. Foodinfo.az bildirir ki, toksikoloq Mixail Kutuşov, xüsusilə süni dadlandırıcılar, rənglər, konservantlar və turşuluq tənzimləyicilərinin bədənə necə mənfi təsir göstərdiyini izah edib.

Qazlı içkilərdəki süni rənglər də narahatlıq doğurur. Bundan əlavə, qazlı içkilərdəki konservantlar, məsələn, natrium benzoat və kalium sorbat, uzun müddətli istifadədə mikrofloraya mənfi təsir göstərərək disbakterioza səbəb ola bilər. Natrium benzoat askorbin turşusu ilə birləşdikdə kanserogen benzol əmələ gətirir. Turşuluq tənzimləyiciləri, məsələn, fosfor turşusu, sümük sıxlığını azaldaraq osteoporoz riski yaradır və diş minasına zərər verə bilər. Alternativ olaraq, təzə sıxılmış şirələr və bitki çayları daha sağlam seçimlərdir.