Ürək xəstəlikləri üçün bədənin bu mikroelementdə yüksək miqdarda kalium tələb edən qidalara ehtiyacı var. Foodinfo.az bildirir ki, Rusiya Dövlət Təhsil Universitetinin Tibb Fakültəsinin Terapiya kafedrasının professoru Oksana Pivovarova RT ilə müsahibədə bu barədə danışıb. O, bildirib ki, ürək üçün ən yaxşı qidalara banan, qoz-fındıq və zeytun yağı daxildir.
“Ancaq diqqətli olmaq lazımdır: bəziləri şirindir və şəkərin həddindən artıq istehlakı ürək xəstəliyi olan xəstələr üçün əks göstərişdir. Kalium fındıq, qaraciyər və süd məhsullarında da olur. Onları 1% -ə qədər yağ tərkibi ilə istehlak etmək məsləhətdir. Fermentləşdirilmiş südlü içkilərin və az yağlı kəsmiklərin istehlakı təşviq edilir”, - deyə ekspert tövsiyə edib.