Kartofun yaşıl rəngi heç də yetişməmişlik əlaməti deyil. Foodinfo.az bildirir ki, kartofun qabığının altında xlorofil adlı maddə var. Bunun sayəsində yarpaqlar və otlar yaşıl olur. Günəş şüaları kartof qabığının altına nüfuz edərək bu maddə ilə təmasda olduqda reaksiya baş verir və tərəvəz rəngini dəyişir.
Yaşıl kartofun dadına baxsanız, onun sərt və acı olduğunu görərsiniz. Ancaq bundan əlavə, zəhərlidir. Fakt budur ki, kartofun tərkibində təhlükəli bir zəhər var - solanin. Adi kartofda solaninin səviyyəsi azdır və insan sağlamlığına zərər vermir.
Ancaq günəşdə yaşıllaşan kartofda solanin səviyyəsi əhəmiyyətli dərəcədə artır. Əgər belə kartof yeyirsinizsə, problemlərdən qaça bilməyəcəksiniz.