Həkim-morfoloq-parazitoloq Yelena Çernışeva Life.ru saytına müsahibəsində balıq alarkən hansı ehtiyat tədbirlərinə əməl edilməli olduğunu deyib.
Foodinfo.az bildirir ki, mütəxəssisin sözlərinə görə, məhsulu almadan əvvəl onun görünüşünə diqqət yetirmək lazımdır.
Birincisi, parazitlərə tutulmamaq üçün balıq təzə olmalı, xarici görünüşcə cəlbedici və iştahaaçan olmalıdır.
Həkimin ikinci qaydası qurudulmuş balıqlara aiddir. Heç almamaq daha yaxşıdır, çünki ümumiyyətlə bişmir. Qurudulmuş balıqlarr bakterial xəstəliyə səbəb ola bilər, çünki balığın toxuması çox sayda bakteriya udur.
Balıq alarkən üçüncü qayda onun saxlanma şəraitidir. Məhsul 18 dərəcədən az olan temperaturda qalmalıdır. Bu soyuqda bütün parazitlər ölür və balıq yemək üçün təhlükəsiz olur.