Zülal ürək sağlamlığı üçün ən vacib maddələrdən biridir. Foodinfo.az Ferra.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bunu Filadelfiya Kardiologiya Məsləhətçilərinin kardioloqu, tibb elmləri doktoru Kimberli Kempbell təsdiqləyib.
Ən yaxşı yüksək proteinli, ürək-sağlam qəlyanaltı meyvə və qoz-fındıq ilə az yağlı qatıqdır. Əvvəla, qatıq böyük bir protein mənbəyidir. Fındıq və meyvələr lif, ürək üçün faydalı yağlar və antioksidantlar təmin edir.
Sadə az yağlı qatığın bir porsiyası təxminən 20 q protein təmin edir. Bu qatıqda doymuş yağ da azdır və tərkibində kalsium var. Tərkibində D vitamini də ola bilər ki, bu da orqanizmin kalsiumu mənimsəməsinə kömək edir.
Nəhayət, qatıq böyük bir probiyotik mənbəyidir. Tədqiqatlar göstərir ki, bəzi faydalı bağırsaq bakteriyaları xolesterin və ürək xəstəliyi ilə əlaqəli digər maddələrə müsbət təsir göstərə bilər.