Aparıcı uşaq qastroenteroloqu, Sankt-Peterburqdakı SM klinikasının pediatrı Daria Markova uşaqlar üçün qidaya əlavələr ilə bağlı tövsiyələr verib. Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert Gazeta.Ru-ya müsahibəsində bildirib ki, bir inqrediyentdən hazırlanmış mono qidalara, məsələn, xamaya üstünlük verilməlidir. Şirin pancake üçün qatılaşdırılmış süd və ya mürəbbə uyğun gəlir. Digər variantlar qaynadılmış ət, az yağlı kəsmik, soğanla doğranmış qaynadılmış yumurtadır.

Mütəxəssis uşağın pəhrizindən duzlu xiyar və çoxlu ədviyyat və ədviyyatlı pancake çıxarmağı tövsiyə edib.

Markova qeyd etdiyi kimi, pancake özü yağlı məhsuldur. Həddindən artıq yemək mədə problemlərinə səbəb ola bilər.

Əgər onları digər yağlı qidalarla - mayonez, qırmızı balıq və ya kürü ilə birləşdirsəniz, uşağın belə bir yeməyi həzm etməsi çox çətin olacaq.