SM-Clinic şəbəkəsinin kardioloqu Yekaterina Akinina orqanizmdə xolesterin səviyyəsinin artmasına kömək edən qidaları sadalayıb.
Dondurma, fruktoza, şirin sərinləşdirici içkilər, tortlar, kekslər, piroqlar, kruassanlar, yağ və ya qaymaq ilə bişmiş tərəvəzlər, kolbasa, - bütün bu qidalar xolesterolu xeyli artırır.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, bu siyahıya adi pendir, qaymaq, tam süd və qatıq, trans yağlar və sərt marqarinlər, xurma, kokos və kərə yağları, donuz piyi, kokos da daxildir.
Bundan əlavə, təmizlənmiş çörək, düyü və makaron, peçenye, qarğıdalı lopaları, quru meyvələr, jele, mürəbbə, meyvə konservləri, şərbət, meyvə şirəsi, kartof, saxaroza, bal, şokolad və konfetlərin istehlakı ilə məhdudlaşmalısınız.
“Hər bir insan üçün ilkin olaraq yüksək xolesterol səviyyələri ilə bağlı fəsadların yaranma ehtimalını müəyyən etmək mümkündür. Bu, kardioloqun qəbulunda olur”, - deyə həkim əlavə edib.